100% Native Whey: garancia kvality a čistoty na prvom mieste
100% Native Whey od britskej spoločnosti Reflex predstavuje absolútnu špičku medzi proteínmi. Je to predovšetkým vďaka použitej, vysokošetrnej natívnej technológii spracovania, kedy si sŕvátka pri procese výroby zachováva takmer všetky svoje benefity a nepodlieha tak denaturácii-znehodnoteniu. Celý proces spracovania prebieha pri veľmi nízkej teplote: iba pri desiatich stupňoch celzia.
Sŕvátkový proteín je zo všetkých proteínov pre ľudske telo jedným z najhodnotnejších zdrojov bielkovín. Rozdielne spôsoby spracovania však vedú k veľmi odlišným typom týchto proteínov. Tieto rozdiely sa najčastejšie prejavujú najmä v ich zložení, ďalej tiež v prítomnosti rôznych nečistôt a balastných látok v proteíne a samozrejme tiež v jeho chuti. Natívna technológia dokáže na rozdiel od iných, menej šetrných spôsobov spracovania, garantovať tie najvyššie parametre a čo najviac zachovať prírodzenú podobu sŕvátkových molekúl obsiahnutých v čerstvom mlieku. Molekuly sú totiž z mlieka priamo extrahované "za surova" a nie su tak ďalej tepelne upravované, čím nedochádza k ich poškodeniu, ako je tomu u bežnej výroby. Výhodou je tiež skutočnosť, že natívna bielkovina je pasterizovaná iba jedenkrát, pričom pri bežnej výrobe sa bielkovina pasterizuje až dvakrát, kvôli čomu dochádza k denaturácii proteínových molekúl.
Natívny spôsob spracovania sa samozrejme tiež prejavuje aj na zvýšenom obsahu aminokyselín. 100% Native Whey obsahuje v porovnaní s "klasicky" vyrobeným sŕvátkovým proteínom až o 16% viac L-leucínu, viac esenciálnych aminokyselín a skoro o 40% viac cysteínu. Pre lebšiu absorbciu a využiteľnosť boli navyše do 100% Native Whey pridané prebiotické baktérie DUOLAC® (Lactobacillus Acidophilus, Bifidobacterium Lactis a Lactobacillus rhamnosus), ktoré sú uchovávané pomocou špeciálnej chladiacej technológii peptidov a polysacharidov, ktoré baktériám dodávajú stabilitu a zabezpečujú, že sa ich drvivá väčšina dostane do zažívacieho traktu v aktívnom stave.
Odporúčané dávkovanie
Rozmiešajte 35 g (približne 1 zarovnaná 60 ml odmerka) s 250 ml vody v shakeri alebo v mixéri. Pre silnejšiu, krémovejšiu alebo intenzívnejšiu chuť, rozmiešajte s menším množstvom vody alebo mlieka. Konzumujte 2-3 dávky denne. Doplnok slúži ako súčasť pestrej a vyváženej stravy a nepredstavuje jej úplnú náhradu.
Zloženie
Natívny sŕvátkový koncentrát (60%), Natívny sŕvátkový izolát (35%), aróma, kakaový prášok (len u príchute čokoláda perfection), zahusťovadlo karboxylmethyl celulóza, sladidlo sukralóza, farbivo (betanín - len u príchute strawberries & cream), farbivo (beta karotén - len u príchute vanilla ice cream), sladidlo steviol-glykozidy, DUOLAC® (Bifidobacterium bifidum, Lactobacillus rhamnosus, Lactobacillus Acidophilus).